Budjetointi, ennusteet ja näiden suunnitelmien skenaariot

Primavistan Suunnittelu-moduuli on normaaliin käyttöön ja käytön hajautukseen tarkoitettu kompakti työkalu kunkin vastuualueen sekä koko organisaation toiminnan suunnitteluun: budjetit, estimaatit, liukuvat ja jakso- & vuosiennusteet sekä näiden erilaiset skenaariot.

+

Budjetointi, ennusteet ja näiden suunnitelmien skenaariot

Suunnittelu-moduuli tarjoaa selkeän työvälineen koko organisaation sekä kunkin vastuuhenkilön oman yksikön toiminnan suunnitteluun. Se on monipuolinen työkalu budjettien sekä ennusteiden laadintaan ja sopii mm. myynnin, kustannusten ja projektien talouden yksityiskohtaiseenkin suunnitteluun. Myyntibudjetti voidaan laatia kätevästi niin euroina kuin volyymeina ja yksikköhintoina, vaikkapa jokaisen myyjän toimesta asiakkaittain, alueittain ja tuotteittain eriteltynä. Näitä suunnitelmia voidaan tehdä myös useina vaihtoehtoisina skenaarioina erilaisten kehityssuuntien täsmentämiseksi numeerisesti. Suunnitelmien lisäksi ohjelmistolla voidaan toteuttaa pikaraportointi eli kerätä myös toteumatietoja, esim. viimeisimmät keskeiset avaintiedot – vaikka päivittäin.

Merkittävän hyödyn tarjoavat ohjelmistoon sisältyvät aputoiminnot, joilla tarvittavaa käsityötä vähennetään olennaisesti ja nopeutetaan näin laadintaprosessia. Näitä ovat mm. aiempien tietojen kopionti budjetin pohjaksi ja valmiin budjetin kopiointi ennusteen pohjaksi, näiden tietojen muuttaminen ns. massakerroin-toiminnolla, syötetyn vuositason arvon jakaminen kuukausille vaihtoehtoisten jakoperusteiden avulla, %-muutokset ja esim. yhteisten kustannuserien jakaminen halutuille vastuualueille vapaasti määriteltävillä säännöillä eli vyöryttämällä.

Suunnittelu-moduuli toimii niin lähiverkoissa kuin Internet-yhteyden kautta (suojattu VPN-yhteys) ja käyttö on pilvipalvelun kaltaista: Käyttö ei ole sidottu omaan työpisteeseen tai työpaikan lähiverkkoonkaan, vaan käyttäjä voi kytkeytyä tunnuksillaan järjestelmään miltä tahansa PCltä tai mobiililaitteelta, jossa on Internet-yhteys ja saa käyttöönsä tarvittavat toiminnot istunnon ajaksi.

Suunnittelu-moduuli hyödyntää yhteistä, keskitettyä Primavistan SQL-tietokantaa, jonne tiedot tallentuvat välittömästi, ilman välikäsiä ja ylimääräistä työtä. Keskitetyn tietokannan kautta tapahtuu järjestelmän pääkäyttäjän toimesta myös kaikki järjestelmän, sen käyttö­oikeuksien sekä tietojen ylläpitoon liittyvät toimenpiteet.

Suunnittelu-moduulin ominaisuuksia voidaan täydentää kunkin käyttäjän tarpeiden mukaan liittämällä siihen Raportointi-, Grafiikka- ja Mittaristo-moduulit.

 

Proseduuri Oy

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa Jeevesistä tai opastusta jo käytössä olevaan Jeevesiisi? Kaipaatko lisätietoa Primavistasta? Lähetä viesti ja otamme sinuun pian yhteyttä – autamme mielellämme.

  (0)10 567 4370

Henkilöstön yhteystiedot