Asiakastarina – Steveco Oy

”Hyvä ja toimiva järjestelmä”

Steveco on Suomen johtava satamaoperaattori - arvostettu, kilpailukykyinen ja kannattava konserni, joka tuottaa ja kehittää satama- ja logistiikkapalveluja asiakkaiden tarpeisiin. ”Olemme omin voimin saaneet pyöritettyä järjestelmää noin 95 prosenttia ajasta.” - Jyrki Vekkilä, Talouspäällikö, Steveco Oy

+

”Hyvä ja toimiva järjestelmä” - Steveco käyttää Primavistaa sisäiseen laskentaan

Steveco on Suomen johtava satamaoperaattori – arvostettu, kilpailukykyinen ja kannattava konserni, joka tuottaa ja kehittää satama- ja logistiikkapalveluja asiakkaiden tarpeisiin.

 

Kustannustehokas järjestelmä

Steveco on käyttänyt Primavistaa vuodesta 2016 lähtien, jolloin satamaoperaattori etsi uutta talousjärjestelmää ja kartoitti sopivia vaihtoehtoja.

”Primavista oli kustannustehokas ja laadukas. Nämä asiat viehättivät siinä eniten”, Stevecon talouspäällikkö Jyrki Vekkilä kertoo.

Steveco sai Primavistan käyttöönsä erittäin nopeasti.

”Primavistalla oli osaavat tekijät määrittelemässä ja tekemässä käyttöönottoa. Käyttöönotto eteni nopeasti, hienosti ja aikataulun mukaan. Kiitettävän arvoinen suoritus.”

Budjetointia ja raportointia

Steveco käyttää Primavistaa sisäiseen laskentaan, esimerkiksi budjetointiin ja kuukausittaiseen raportointiin. Raportointia tehdään eurojen lisäksi esimerkiksi satamien läpi liikkuvasta tavarasta ja kappalemääristä.

”Primavista on vastannut tarpeitamme, ja sillä on helppo tehdä sisäistä laskentaa. Saamme budjetoinnissa luotua erilaisia skenaarioita, josta on apua. Primavistalla saa yksinkertaisesti ja nopeasti siirrettyä tiedot sekä koottua tarvittavat tiedot sisäistä laskentaa varten.”

Helppoa käytettävyyttä ja nopeaa palvelua

Vekkilä summaa yhteistyön Primavistan kanssa.

”Primavista on ollut meille hyvä ja toimiva järjestelmä. Tieto on helposti saatavilla, ja data on samassa paikassa.”

Primavistan käyttäminen on ollut sen verran helppoa, että Steveco on tarvinnut tukea hyvin vähän.

”Olemme omin voimin saaneet pyöritettyä järjestelmää noin 95 prosenttia ajasta. Primavistan käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Vaikka emme ole paljon apua tarvinneet, tukipyyntöihin on vastattu nopeasti”, Vekkilä kiteyttää.

+

Primavista asiakastarinat