Asiakastarina – NCC

Primavista on NCC:n luottojärjestelmä

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. ”Olemme pystyneet vastaamaan toimialojen ja business controllereiden toiveisiin erilaisista raporteista.” - Mirella Valkkinen, Head of Financial Controlling, NCC

+

Vuosikymmenien yhteistyö – Primavista on NCC:n luottojärjestelmä

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Pohjoismaat ovat NCC:n kotimarkkina-aluetta, ja sen toiminta ulottuu koko arvoketjuun aina kiinteistöjen kehittämisestä ja rakentamisesta teollisuuslaitoksiin ja julkisiin rakennuksiin, teihin, maarakennukseen ja muuhun infrastruktuuriin.

 

Pitkä ja luotettava yhteistyö

NCC:n yhteistyö Primavistan kanssa on ollut vuosikymmenien mittainen: järjestelmä otettiin käyttöön jo vuonna 1985. Vaikka NCC:llä on tapahtunut vuosien varrella useita muutoksia, Primavista on pysynyt mukana.

”Yhteistyötä kuvastaa, että vaikka olemme jo vuosia yrittäneet päästä konsernin kanssa yhtenäisiin järjestelmiin, Primavista on pysynyt”, NCC:n Head of Financial Controlling Mirella Valkkinen kertoo.

Primavista on pidetty ohjelmisto NCC:llä.

”Primavista toimii hyvin ja on ollut hyvin luotettava, ja henkilöstö pitää siitä.”

Primavista muokkautuu asiakkaan tarpeisiin

Valkkisen mielestä Primavista on pysynyt heillä niin pitkään, koska kyseessä luotettava ja muokattava järjestelmä.

”Muokattavuus on suurin hyöty. Jokaisesta uudesta tilistä tai kustannuspaikasta ei tarvitse pyytää heiltä apua. Olemme oppineet käyttämään järjestelmää. Se tuo helppoutta, kun muutokset saa itse tehtyä nopeasti.”

”Olemme pystyneet vastaamaan toimialojen ja business controllereiden toiveisiin erilaisista raporteista. Muokattavuuden avulla he ovat saaneet tarvitsemansa tiedot, jotka saattavat poiketa virallisesta organisaatiosta.”

NCC käyttää Primavistaa esimerkiksi budjetointiin ja ennustamiseen. Primavistan avulla on koottu kokonaisbudjetit.

”Primavista on aktiivisessa käytössä, kun seuraamme toteumaa. Toteuman näkisi muualtakin, mutta Primavistassa on selkein näkymä.”

Valkkinen erityisesti pitää Primavistan ominaisuudesta, että ennustaessa ja budjettia tehdessä siihen saa laskennallisen rivin, joka laskee tapahtumien perusteella laskennallisen saldon koko vuodelle, vaikka tämän vuoden budjetti ei ole vielä valmis.

”Näkee keskimäärin, kuinka paljon vuodessa menee esimerkiksi matkustuskuluihin. Se auttaa muodostamaan kokonaiskuvan kustannuksista. Primavista on todella hyvä, kun tarkastaa kokonaisuuksia.”

Valkkisen mielestä Primavista tarjoaa muutenkin selkeän näkymän nykytilanteeseen.

”Moni käyttää Primavistaa nähdäkseen, missä mennään. Jos haluaa nopeasti nähdä, mikä on jonkun toimialan trendi tällä hetkellä tai miten menee jonkun kustannuspaikan tai projektin suhteen, Primavistalla on helppo pureutua aiheeseen.”

Yhteensopivuus muihin järjestelmiin

Tiedon siirtäminen Primavistaan onnistuu erittäin sujuvasti. Esimerkiksi kun NCC vaihtoi kirjanpitojärjestelmänsä muutama vuosi sitten, Primavistaan siirrettiin tietoja. Vaikka järjestelmämuutokset voivat olla hankalia, Primavistan suhteen asiat menivät sujuvasti.

”Muutos meni yllättävän kivuttomasti.”

Primavistan konsultti oli mukana tekemässä muutosta NCC:n tiloissa ja samalla opetti järjestelmän käyttöä.

Primavista on helposti integroitavissa muihin järjestelmiin. Primavista on nykyään integroitu NCC:n projektijärjestelmään ja kirjanpitojärjestelmään.

”Hyödynnämme Primavistan automaattista tiedonsiirtoa. Kirjanpitojärjestelmästä tulee dataa niin usein kuin haluamme.”

Toimiva yhteistyö, jossa saa matalalla kynnyksellä apua

Valkkinen kiteyttää yhteistyön olevan toimivaa ja erittäin läheistä.

”Yhteistyö on toiminut todella hyvin. On iso etu, että olemme pystyneet toimimaan kaikki nämä vuodet saman henkilön kanssa. Siitä on hyötyä, ettei heillä ole isoa service deskiä jossain kaukana. Voimme ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä ja tiedämme, että apua saa nopeasti”, Valkkinen summaa iloisesti.

+

Primavista asiakastarinat