21.6.2022

Jeeves ERPin ja Primavistan integraatio REST-rajapinnalla – loppukäyttäjälle soljuva työpäivä

Primavista on avulias Jeeves ERPin ystävä. Voit pyöritellä budjettia, erilaisia ennusteversiota ja muotoilla ohjelman raportteja. Poraudu suoraan lähdedataan ja tulosta siihen liittyvä tosite. Primavista on myös tilinpäätösohjelmisto. Konsernitilinpäätös priimaksi! Satu Kataja kynäilee ajatuksia.

+

Jeeves ERPin ja Primavistan integraatio REST-rajapinnalla – loppukäyttäjälle soljuva työpäivä

Meiltä on monesti kysytty, miten Jeeves ERPin rinnalla voidaan hyödyntää Primavistaa ja mitkä ovat järjestelmien edut. Monia myös askarruttaa, toimivatko ohjelmistot vai puskeeko tekniikka monimutkaisia ongelmia muutenkin jo kiireiseen työpäivään. Meillä on ilo kertoa huojentavia uutisia. Primavista helpottaa arkeasi työkiireiden vaahtopäiden velloessa ympärilläsi. Hengitä syvään ja ota mukava asento vaikkapa kahvikupposen kera ja lukaise vaihteeksi hyviä uutisia.

Nostakaamme heti ensimmäiseksi kummankin ohjelmiston näppärän rakenteen, jonka puitteissa ohjelmistojen sisällä voidaan porautua aliohjelmista toiseen. Tämä on yksi arkeasi helpottava asia. Mutta mitä tämä porautuminen käytännössä tarkoittaa? Avataanpa termiä. Jeeves ERP ja Primavista koostuvat asiakkaan tarpeen mukaan käyttöönotetuista toiminnoista. ERP-järjestelmä koostuu esimerkiksi seuraavista toiminnoista:

 • Myyntitilaukset
 • Ostotilaukset
 • Myyntireskontra
 • Ostoreskontra
 • Tuotanto
 • Varastonhallinta
 • Laskutus

Primavistassa fokuksena on taloudenohjaus, joten se on taloudenohjausohjelmisto, jolla soljuu esimerkiksi

 • Budjetointi
 • Ennustaminen
 • Skenaariot
 • Raportointi

Porautumalla pääset jouhevasti ohjelmistojen sisällä toiminnosta toiseen tarkastelemaan tarvittavaa dataa syvällisesti vain klikkaamalla kiinnostavan datan kohdalla. On kuitenkin selvää, että arjen pyörteissä tarvitaan dataa ohjelmistojen välillä. On aikaa vievää – ja suorastaan turhauttavaa – jos joutuu avata tehtäväpalkissa olevia kuvakkeita ja kenties vertailla lukuja eri ohjelmistoista silmät sikkuralla numeroiden tanssiessa silmiesi edessä. Siksipä seuraavat asiat toimivat apunasi.

Ohjelmistorajapintojen toteuttamiseen tarkoitettu REST (engl. Representational state transfer) mahdollistaa sen, että voit sukkelasti porautua Jeeves ERPissä olevasta datasta Primavistassa olevaan dataan – ja päinvastoin. Voit vaikkapa porautua suoraan tositteen tulosteeseen riippumatta siitä, onko käytössäsi Primavistasta selainversio tai ns. desktop eli tietokoneellasi oleva ohjelma. Lisäksi voit vaikkapa tallentaa tietokoneellesi dataa CSV-tiedostomuotona Exceliin myllättäväksi. Voit siis pyöritellä Primavistassa dataa, olipa sitten kyseessä esimerkiksi ennusteversio tai budjetti. Onko tarkoituksena julkaista aktiivinen budjetti? Se onnistuu! Voit aina tulostaa haluamasi tositteen tulosteen Jeeves ERPistä Primavistaan uuteen ikkunaan esimerkiksi PDF-tiedostona. Sinun ei tarvite huolehtia teknisistä kommervenkeistä. REST-rajapinta hoitaa hommat! Ja hei, mikälli REST ei ole tuttu, mutta haluat siitä lisätietoa, niin kurkkaapa tämän tekstin luettuasi edellinen blogitekstimme ”Näin integroit cloud CRM REST -ratkaisun – arvokas sinetti liittoon CRM ja toiminnanohjausjärjestelmä”.

Olemme saaneet asiakkailtamme erinomaista palautetta siitä, että Primavista on jouhea järjestelmä. Sieltä on yhtäältä helppo hakea dataa, toisaalta sinne on helppo tuoda dataa mistä tahansa: onpa kyseessä sitten mikä tahansa taloushallinnon ohjelmisto. Meille asiakas ja loppukäyttäjä on todellakin sydämenasia. Esimerkiksi Controller kokee tärkeäksi sen, että hänen työnsä on jouheaa. Primavista, Jeeves ERP ja upea tiimimme tarjoavat tämän!

Meiltä on myös kysytty, mikä erottaa Primavistan sen hyvistä kilpailijoista. Meille tärkeää on tarjota asiakkaalle helppous. Asiakkaamme pääkäyttäjä saa mahdollisuuden muokata ohjelman rakennetta. Onko tarve muokata vaikkapa raportointirakenne? Primavistalla se onnistuu! Primavista on myös tilinpäätösohjelmisto, jolla soljuu konsernitilinpäätös.

Jeeves ERPin ja Primavistan integroiminen on todella vähän aikaa vievä projekti, jonka tuloksena on arkea huomattavasti sujuvoittava kokonaisuus. Laitetaanpa teilläkin luvut ja pilkut kohdilleen sekä fokus skarpisti kohti entistäkin parempia tuloksia – ja tarjotaan samalla loppukäyttäjälle entistäkin miellyttävämpi käyttökokemus! Ollaanpa yhteydessä.

 

Proseduuri Oy

Proseduuri Oy tarjoaa yrityksen johdolle asiantuntijapalveluita ja työkaluja tietojärjestelmien hyödyntämisessä liiketoiminnan kehittämiseksi. Proseduurin tiimi tietää parhaat keinot tietojärjestelmien hyödyntämiseen vuosikymmenten kokemuksella. Proseduuri Oy:n toimipisteet ovat Tampereella ja Helsingissä. Henkilökunta on motivoitunutta ja pätevää. Asiantuntijoilla on kattavaa kokemus eri toimialoilta sekä intohimo auttaa ja palvella asiakkaita joustavasti asiakkaan tarpeet ja toiveet kuunnellen.

Teksti ja kuva: Satu Kataja