11.5.2022

Näin integroit cloud CRM REST -ratkaisun – arvokas sinetti liittoon CRM ja toiminnanohjausjärjestelmä

Asiakkaan tarpeiden mukaan Jeeves ERPiin voidaan näppärästi ja nopeasti integroida sekä pieniä että laajoja ohjelmistoja, motivoitunut ja pätevä henkilökuntamme auttaa mielellään. Ohjelmistoprojekti herättääkin tunteita. Kumpuaako sinulle asiantuntijamme Satu Katajan punomasta tarinasta tuttuja ajatuksia?

+

Näin integroit cloud CRM REST -ratkaisun – arvokas sinetti liittoon CRM ja toiminnanohjausjärjestelmä

Toiminnanohjausjärjestelmän integroiminen ja ohjelmistorajapinta juolahtavat monelle mieleen, kun suunnitteilla on ohjelmistoprojekti liittyen ERPiin. Mielessä saattaa velloa, jos jonkinmoista ajatusta ja uhkakuvaa. Monille tuttu IT-kaverin harmiton sutkautus ”ohjelmistot kyllä keskustelevat keskenään” saattaa jo itsessään aiheuttaa kylmiä väreitä tai hikikarpaloita kainalon syövereihin. Muistikuvissa saattaa olla kristallinkirkkaana mielessä ”just se yks projekti”, josta käytettiin hienoa nimeä järjestelmäintegraatio. Auts, sehän oli yksi tuskien taival. Vanhasta järjestelmästä tietojen siirtäminen piti mennä sutjakkaasti, mutta kuinkas kävikään. Asiakastiedot hävisivät kuin tuhka tuuleen, ja tietoja pitikin sitten hakata järjestelmään manuaalisesti sormet kivusta kipristellen. Apuun kutsuttiin myös kollegan tuttu harjoittelijaksi, joka onkin sitten jo toinen juttu. Kahvikonekin taisi hajota siinä, kun se lauloi taukoamatta syösten kahvia kippoihin liukuhihnalta. Kahvikone ainakin meni säppiin useaksi kuukaudeksi. ”Yhteenkään ohjelmistoprojektiin en kyllä ikinä koske pitkällä tikullaakaan.”

Kuulostaako tutulta? Ymmärrämme huolesi ja siksipä haluamme kannustaa ja tsempata hätistämään nämä mörköpeikot pois. Voimme katsoa sinua hyvällä omallatunnolla silmiin ja todeta, että Jeeves ERP on teknisesti helppo ja nopea intergroida mihin tahansa. Tämän mahdollistavat Jeevesin työkalut, esimerkiksi ohjelmistorajapintojen toteuttamiseen tarkoitettu REST (engl. Representational state transfer). Mikäli kirjainyhdistelmä kummaksuttaa, niin ei syytä huoleen. REST on tuttu ja tunnettu arkkitehtuurityyli ohjelmointirajapintojen toteuttamiseen. Se juontaa juurensa vuoteen 2000 ja vankkaan väitöstutkimukseen. Jos asia on uusi ja aihe kiinnostaa, niin nykäisepä hihasta IT-kaveriasi ja kipittäkääpä kahvitauolle, niin voitte vaihtaa kuulumisten ohella muutaman sanan aiheen tiimoilta. Mutta muistathan, että kaikkea ei tarvitse osata eikä tietää – ammattitaitoinen tiimimme ja IT-kollegasi hoitavat bittiasiat särmästi, ellet sitten itse ole juuri bittiasioiden guru ja ohjelmointirajapinta jokapäiväinen termi työssäsi. Oli miten oli, ehkäpä kuitenkin hyppäät mukaan projektiin ja tuot mukaasi oman tärkeän osaamisesi?

Kerrotaanpa napakasti ja simppelisti miten ohjelmistoprojekti etenee projektin alusta kohti loppukäyttäjän arkea ilman hikikarpaloita ja kahvikoneen säpitystä. Me proseduurilla ja asiakkaamme asiantunteva projektiryhmä suunnittelee tarpeiden mukaan integroitavien järjestelmien toiminnot. Suunnitellaan ohjelmointirajapinnat, joista IT-kaverit käyttävät termiä API-rajapinnat (engl. Application programming interface). Proseduuri hyödyntää Jeeves ERPissa olevaa omaa REST-rajapintatyökalua, josta juuri hetki sitten luit. Tällä näppärällä työkalulla pääsemme käsiksi siihen kuuluisaan ”ohjelmistojen keskusteluun”. Asiakkaan tarvitsemat Jeeves ERPin ohjelmat ikään kuin ankkuroidaan asiakkaalla jo käytössä olevaan ohjelmistoon. Voimme käsi sydämellä sanoa, että Jeevesin REST-rajapintatyökalu on simppeli ja suoraviivainen. Ohjelmistojen liitynnät on teknisesti nopea toteuttaa. Globaali pilvi CRM REST -ratkaisutkin saadaan loppukäyttäjälle käyttöön nopeasti. Voimme vilpittömästi todeta, että suurikin ratkaisu on saatu loppukäyttäjien käyttöön 15 päivässä. Tämä sisältää myös projektin aikana tapahtuvan testauksen, että ohjelmistot keskustelevat kauniisti ilman riitasointuja.

 

Näin integroit cloud CRM REST -ratkaisun – arvokas sinetti liittoon CRM ja toiminnanohjausjärjestelmä

 

Ohjelmistojen integroimisprojektien näkövinkkeleistä Jeeves ERPin integroiminen – olkoon sitten vaikkapa pilvi CRM REST -ratkaisu – on todella vähän aikaa vievä projekti. Laitetaanpa teilläkin järjestelmät tehokkaasti ja kauniisti juttelemaan sekä auttamaan arkeanne töissä. Kukapa ei haluaisi yhtä murhetta vähemmän elämään? Ollaanpa kuulolla.

 

Proseduuri Oy

Proseduuri Oy tarjoaa yrityksen johdolle asiantuntijapalveluita ja työkaluja tietojärjestelmien hyödyntämisessä liiketoiminnan kehittämiseksi. Proseduurin tiimi tietää parhaat keinot tietojärjestelmien hyödyntämiseen vuosikymmenten kokemuksella. Proseduuri Oy:n toimipisteet ovat Tampereella ja Helsingissä. Henkilökunta on motivoitunutta ja pätevää. Asiantuntijoilla on kattavaa kokemus eri toimialoilta sekä intohimo auttaa ja palvella asiakkaita joustavasti asiakkaan tarpeet ja toiveet kuunnellen.

 

Teksti ja kuva: Satu Kataja