Asiakastarina – Indoor Group Oy

”Hinta-laatu­suhteeltaan ihan ylivoimainen”

Indoor Group Oy on johtava kodin huonekaluja ja sisustustuotteita tarjoava yritys Suomessa ja Baltiassa. ”Primavistan saa nopeasti pystyyn – se on parasta siinä.” - Kimmo Verkola, Group Financial Controller, Indoor Group

+

”Hinta-laatu­suhteeltaan ihan ylivoimainen” – näin Indoor Group on hyötynyt Primavistasta

Indoor Group Oy on johtava kodin huonekaluja ja sisustustuotteita tarjoava yritys Suomessa ja Baltiassa. Yhtiöön kuuluvat vähittäiskauppaketjut Asko ja Sotka, huonekalutehdas Insofa Oy sekä Baltian liiketoiminnasta vastaava Indoor Group AS.

 

Tarpeeseen vastattiin nopeasti

Indoor Group otti Primavistan käyttöönsä vuonna 2019, kun heillä oli tarve saada oikeanlainen konsolidointi- ja raportointityökalu. Indoor Groupin Group Financial Controller Kimmo Verkolalle Primavista oli jo aikaisemmin tuttu, joten järjestelmävalinta oli selkeä.

”Tiesin, että Primavista on hinta-laatusuhteeltaan hyvä järjestelmä, joka on nopea implementoida”, Verkola toteaa.

Indoor Group sai Primavistan käyttöönsä erittäin nopeasti.

”Primavistan saa nopeasti pystyyn – se on parasta siinä. Aloitimme elo-syyskuun vaihteessa ja teimme syyskuun välitilinpäätöksen Primavistalla sekä pääsimme aloittamaan lokakuussa budjetoinnin tekemisen.”

Verkolan mielestä on olennaista, että Primavista on helppo integroida mihin tahansa järjestelmään.

”Jos luvut saa Excel-tiedostoon, niin ne pystyy importoimaan automaattisesti Primavistaan.”

Helposti muokattava ja käytettävä järjestelmä

Primavistan käyttäminen on sen verran helppoa, ettei konsulteilta tarvitse apua.

”Käyttäminen ja ylläpitäminen on yksinkertaista. Järjestelmä on meillä omassa hallussa, emme juuri tarvitse konsultin apuja.”

Primavista mukautuu Indoor Groupin tarpeisiin, sillä he ovat tehneet Primavistaan haluamiaan raporttipohjia.

”Pääkäyttäjillä on vain mielikuvitus rajana, kun tekee raportteja ja hyödyntää niitä.”

Verkola kokee, että Primavistalla on myös nopeaa työskennellä.

”IFRS- ja FAS-konsolidointi ja konsernitilinpäätöksien tekeminen jopa rinnakkain on todella nopeaa. Tulos- ja taselaskelmien sekä kassavirran pystyy tekemään helposti viidelle vuodelle. Saamme laskettua jokaisen myymälän kannattavuuden helposti. Vyörytystoiminnot ovat myös todella helppoja ja automaattisia. Yhtiötasolla on parasta, että pääsee tekemään helposti rullaavaa ennustamista tuloksen ja kassavirran osalta.”

Indoor käyttää Primavistaa muun muassa HR-raportointiin, henkilöstötyövuosien laskemiseen ja erillisosakeyhtiöiden tilinpäätöksiin. Tasekirjojen tekeminen on todella nopeaa, koska tuloslaskelmat, taseet ja liitetiedot saadaan suoraan siirrettyä Excel-tiedostoon ja printattua tasekirjamuodossa ulos.

Verkolan mielestä yksi Primavistan hyödyistä on, että konsernitilinpäätöksen (IFRS & FAS) liitetiedoista muodostuu konsernilakana vastaavasti kuin tuloksesta ja taseesta. Virallisen IFRS-tasekirjan muodostaminen on siten nopea prosessi.

”Harva järjestelmä pystyy siihen.”

Paras hinta-laatusuhde

Verkola kokee, että Primavista on helpottanut heidän arkeaan. Esimerkiksi myymäläpäälliköt näkevät omien myymälöidensä tulokset suoraan Primavistasta.

”Kenenkään ei tarvitse lähetellä mitään Excel-raportteja tai muita raportteja kirjanpitojärjestelmässä. Omat budjetit ja muut tiedot näkee suoraan Primavistasta.”

20 vuotta konsernitilinpäätöksiä ja -raportointia tehnyt Verkola summaa, että vaikka hän on katsonut muita järjestelmiä, Primavista on hintaluokassaan omaa luokkaansa.

Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen, Verkola summaa.

+

Primavista asiakastarinat